Wix یا wordpress ؟ کدام یک بهتر است؟ (مقایسه مزایا و معایب)

فرق بین Wix و wordpress

وردپرس در مقابل ویکس (کدام یک بهتر است؟)

آیا سعی می کنید بین Wix یا  wordpress یکی را برای راه اندازی سایت خود انتخاب کنید؟  با اینکه وردپرس ، محبوب ترین سایت ساز در جهان است ، اما تنها گذینه برای اینکار نیست. Wix سایت ساز محبوب دیگری است که به راحتی می توانید سایت خود را بسازید. در این مقاله میخواهییم این دو پلتفرم را باهم مقایسه کرده و نقاط قوت وضعف انها را بیان کنیم. امیدواریم  با معرفی wix و مقایسه آن،  پلتفرم مورد نظر را برای راه اندازی سایت خود انتخاب کنید.

نکته : در این مقاله wix را با WordPress.org   مقایسه می کنیم ، نه  WordPress.com.

مقایسه این دو را به 5 بدسته بندی  تقسیم کرده ایم:

هزینه

دسترسی اسان

طراحی

انعطاف پذیری

تجارت الکترونیک

حالا بیایید ببینیم Wix  ,  WordPress چطور در این 5 دسته بندی قرار میگیرند.

قیمت گذاری و هزینه ها

هزینه راه اندازی یک سایت فاکتور مهمی در انتخاب پلتفرم آن است. هزینه های توسعه و نگهداری سایت شما بستگی به نوع پلتفرم آن دارد.هدف ما این است با بودجه تان کاری که نیاز دارید را انجام دهید.

Wix

Wix  یک سایت ساز ،بصورت رایگان ارائه می دهد. با این حال دو راه کار در پیش روی  شماست. اول اینکه،تبلیغات wix را بالا و پایین سایت شما قرار می دهد. دوم ، شما نمی توانید از دامنه مخصوص خود برای سایت استفاده کنید، برای مثال ادرس سایت شما به این صورت خواهد شد:

username.wix.com/sitename

علاوه براین، این نسخه افزنه های ضروری مثل Google Analytics, Favicon , eCommerce  یا تجارت الکترونیک را ارائه نمی کند.برای حذف تبلیغات و استفاده از امکانات بیشتر، باید یکی از پلن های غیر رایگان را خریداری کنید.

هرکدام از این پلن ها ، دارای محدودیت های پهنای باند و ذخیره سازی متفاوتی هستند.  برای پرداخت هزینه این پلن ها بصورت ماهانه یا سالانه می توانید اقدام کنید.

بهترین پلن در WIX ، طرح نامحدود است که اگر می خواهید فروشگاه الکترونیکی هم داشته باشید ، پس باید پلن آن را هم خریداری کنید.

این هزینه ها شامل برنامه هایی که میخواهید بعدا بر روی سایت خود استفاده کنید، نمی باشند.

WORDPRESS

این پلتفرم برای همه افراد رایگان است. تنها چیزی که نیاز دارید ، آین است که دامنه و هاست خود را خریداری کرده تا وردپرس را نصب کنید. شرکت های هاستینگ مختلفی برای این کار ، وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید.

متناسب با بودجه تان، از پلن های مختلف هاستینگ این شرکت ها خریداری کنید.

اگر تصمیم دارید از تم ها و پلاگین های غیر رایگان  وردپرس استفاده کنید، هزینه های سایت وردپرسی شما افزایش خواهد یافت.  با این حال، صدها تم و پلاگین رایگان برای وردپرس وجود دارد که می توانید از انها برای کاهش هزینه های خود استفاده کنید. هر امکاناتی را که نیاز داشته باشید ، بدون نیاز به ارتقا هاست ، می توانید به سایتتان اضافه کنید.

نتیجه گیری:

وردپرس بخاطر پلن های انعطاف پذیر شرکتهای هاستینگ مختلف ، wix را شکست داد.هزینه بستگی به میزان استفاده از منابع شما دارد و شما می توانید از سایت وردپرسی خود به هر نحوی که می خواهید استفاده کنید.

دسترسی اسان

بسیاری از افراد مبتدی ، نمی خواهند زمان زیادی برای یادگیری مهارت های جدید صرف کنند. با هردو این پلتفرم ها و بدون نیاز به یادگیری کدنویسی می توانید وب سایت خود را راه اندازی کنید .

Wix:

Wix  ابزارهای آسان و قدرتمندی برای ساخت سایت ارائه می کند. با   رابط کاری آن و با درگ  و دراپ کردن می توانید عناصر را انتخاب و ادیت کنید. آیتم ها را به هرجای سایت خودتان می توانید درگ کنید ، عناصر موجود در صفحه ها را جابجا کنید ، محتوا بنویسید و رسانه های دلخواه خود را در محیطی کاربر پسند اضافه کنید.

بسیاری از افراد مبتدی ، این امکانات را برکت می دانند چون انها را از کد نویسی بی نیاز می کند.

WordPress

وردپرس با یک ادیتور بصری برای نوشتن محتوا و سفارشی سازی تم ، این امکان را به شما می دهد که جزییات تم سایت رادر محیطی WYSIWYG   ویرایش کنید.

البته در وردپرس پیش فرض، صفحه ساز با امکان درگ و دراپ کردن وجود ندارد.

برای دسترسی بیشتر به ظاهر سایت، کاربران باید با بخش های مختلف مانند منو ها ، سفارش ساز، ویرایش گر بصری پست  و … آشنا شوند. این به این معنی است کاربران مبتدی برای یادگیری wordpress با کمی پیچیدگی مواجه خواهند شد.

در سوی دیگر، هزاران قالب و تم وجود دارد که سفارشی سازی سایت را واقعا آسان کرده اند.

نتیجه گیری:

اینجا، به طور واضح wix برنده است .کاربران نیازی به صرف زمان برای یادگیری استفاده و نصب پلاگین ها  ندارند. از سوی دیگر،  برای استفاده از وردپرس باید به مبانی ان آشنا شوند و برای راه اندازی سایت نیاز به نصب پلاگین داشته باشند.

با این حال، استفاده از صفحه ساز های قدرتمندی مثل  BeaverBuilder یا  Divi  ،

وردپرس را بسیار قدرتمند تر از wix  می کند.

طراحی و ظاهر

ظاهر وطراحی سایت نقش مهمی در موفقیت تان دارد. مالک هر سایتی تنها نیاز به طراحی زیبا ندارد ، بلکه در کنار این،  کاربر پسندی نیز لازم است تا برند تجاری خود را بی نقص وعیب به پیش ببرد.

Wix

Wix دارای بیش از 500 قالب پیش ساخته است. تمام طراحی های wix واکنشگرا بوده و با html5 ساخته شده اند.با استفاده از ابزار موجود در wix، می توانید طراحی سایت خود را  با تغییر طراحی  و جابجایی آیتم ها ، به هر نحوی که دوست دارید ، شخصی  سازی کنید.

طراحی های زیادی برای هر نوع سایتی وجود دارد. این قالب ها در دسته بندی های مختلفی مثل تجاری ، فروشگاهی ، سرگرمی ، هنر ، شخصی و … تقسیم بندی شده است.

یکی ازمعایب بزرگ wix این است که ، اگر یک قالب را انتخاب کردید ، دیگر قادر به تغییر ان نخواهید بود. به هر نحوی که بخواهید می توانید با ابزارهای موجود آن را تغییر دهید ، اما نمی توانید از قالب های دیگر استفاده کنید.

WordPress

هزاران قالب رایگان و غیررایگان برای وردپرس موجود است. قالب های رایگان ، پشتیبانی محدودی دارند، اما آنها هم مراحل دقیق بررسی را سپری می کنند. قالب های غیر رایگان، اساسا امکانات بیشتری داشته و پشتیبانی آنها نیز هزینه دارد.

تم هایی از سایت های شخصی کوچک گرفته تا سایت های فروشگاهی بزرگ برای وردپرس وجود دارد.بسایری از این تم ها ، دارای ابزارهای شخصی سازی  مخصوص هستند . بااین وجود باز هم می توانید تم سایت خود را با پلاگین ها شخصی سازی کنید .

کاربران تم های رایگان را از سایت WordPess.org  بصورت مستقیم می توانند دانلود کنند. برای تم های غیر رایگان، فروشگاه های انلاینی نظیرThemifyCSSIgniterStudioPress, وجود دارد .

با این حال، از توسعه دهندگان برای یادگیری یا ساخت تم شخصی برای شرکت خود می توانید کمک بگیرید.

نتیجه گیری

وردپرس ، طیف عظیمی از تم ها و طراحی ها را نسبت به wix دارد. کاربران . وردپرس  به راحتی بین تم های مختلف سوییچ کرده یا بدون هیچ نگرانی آنها را دستکاری و شخصی سازی کنند

پلاگین ها و اپلیکیشن ها

پلاگین ها و اپپلیکیشن ها  افزونه هایی هستند که می توانید به پلتفرم خود ویژگی های بیشتری اضافه کنید. نام این برنامه ها در wix ، app  و در محیط وردپرس به انها plugin گفته می شود.

بیابیید  برنامه ها و پلاگین های موجود در این دو پلتفرم را باهم مقایسه کنیم.

Wix

Wix  نزدیک به بیش از 200 برنامه دارد که میتوانید به سایت خود اضافه کنید. این برنامه ها طیف وسیعی از امکانات مانند اضافه کردن فرم های ارتباطی، گالری ، کامنت ، لیست ایمیل و … را به سایت شما اضافه می کنند.

بسیاری از این برنمه ها رایگان یا دارای نسخه light هستند. برای استفاده از  برنامه های دیگر باید بصورت ماهانه هزینه پرداخت کنید. مجموعه ای محدود از این برنامه ها ، معمولا بسیاری از ویژگی های صاحبان سایت ها را پوشش می دهد.

WordPress

 زمانی که این مقاله را می نویسیم، بیش از 55000 پلاگین رایگان برای وردپرس فقط روی سایت  WordPress.org  وجود دارد. پلاگین های غیر رایگان نیز در فروشگاه های انلاین موجود هستند.

اگر بخواهید فرم تماس باما بسازید، انالایزر گوگل نصب کنید، سایت عضویت بسازید یا دوره های انلاین بفروشید ،برای همه این کار ها ، پلاگین وجو د دارد.

هرکاری که بخواهید در وردپرس انجام دهید ، امکان پذیر است. طیف وسیعی از پلاگین ها ی رایگان و غیر رایگان وجود دارد که  بصورت آنی روی سایتتان قابل استفاده هستند.

نتیجه گیری

در این زمینه ، وردپرس  به راحتی wix را شکت داد. با اینکه کتابخانه  برنامه های wix  رو به رشد هستند، اما بازهم در مقایسه  با انتخاب های زیاد موجود برای کاربران وردپرس، محدود هستند.

تجارت الکترونیک

فروش انلاین یکی  دیگر از ویژگی های است که بسیاری از افراد مبتدی به دنبال ان هستند. بیایید ببینیم مقایسه این دو پلتفرم در این مورد چطور پیش می رود.

Wix

Wix با پیشنهاد پلن های غیر رایگان خود تجارت الکترونیک را میسر می سازد. به این معنی که ، کاربران با پلن های رایگان نمی توانند فروشگاه انلاین خود را روی  wix ، بدون ارتقا پلن خود به پلن های غیررایگان ، راه اندازی کننند. با استفاده از wixstroe ، قادر خواهید بود پرداخت های خود را از طریق PayPal یا Authorize.net. انجام دهید.

برنامه هایی هم وجود دارند که با استفاده از انها می توانید فروش انلاین داشته باشید، اما این برنامه ها دارای هزینه هستند که شاید بیشتر از بودجه ی ماهانه تان باشد.  لازم به ذکر است که درگاه پرداخت شما نیز محدود است .

WordPress

وردپرس  با ارائه  ووکامرس ، ساخت فروشگاه انلاین را بسیار راحت کرده است. بیش از 42% سایت های فروشگاهی جهان با ووکامرس راه اندازی شده اند. تعداد زیادی از دیگر پلاگین ها برای وردپرس وجود دارد که می توانید برای فروش کالای فیزیکی یا دیجیتال ، ارائه خدمات ،رویداد ها، ثبت نام  و …از انها استفاده کنید .

بیشتر پلاگین های تجارت الکترونیک وردپرس، دارای تم های اختصاصی هستند و  تعداد زیادی تم طراحی شده مخصوص کار با این پلاگین ها وجود دارد.

نتیجه گیری:

اگر میخواهید یک فروشگاه انلاین مناسب  راه بیاندازید و آن را گسترش دهید، وردپرس در مقایسه با Wix انعطاف پذیری بسیار بیشتری دارد، آزادی عمل  و انتخاب های بیشتری  را ارائه می دهد.

خلاصه

وردپرس به عنوان یک پلتفرم انتشار وب ، به مراتب برتر از  WIX  برای هر نوع وبسایتی است. در حالی که WIX بعنوان یک سایت ساز ، استفاده اسان تری دارد ، شما می توانید  با انتخاب  وردپرس  ، مدت زمان بیشتری کار کنید.

امیدواریم این مقاله با مقایسه WIX   و وردپرس ، کمک کرده باشد تا مزایا و معایب این دو پلتفرم را  متوجه شوید.

توصیه میکنیم این مطالب را هم حتما بخوانید



تا کنون دیدگاهی ارسال نشده است،

1 دقیقه وقت دارید؟

با باشگاه وردپرس آشنا شوید
دیدن این ویدئو فقط یک دقیقه زمان شما را می گیرد

لطفا نام و ایمیل خود را وارد کنید

تا این آموزش ارزشمند همین الان برایتان ایمیل شود
فیلم آموزشی را همین الان برایم ایمیل کن
close-link

لطفا نام و ایمیل خود را وارد کنید

تا این آموزش ارزشمند همین الان برایتان ایمیل شود
فیلم آموزشی را همین الان برایم ایمیل کن
close-link

برای دانلود ماهنامه لطفا فرم زیر را تکمیل کنید
 
دانلود ماهنامه باشگاه وردپرس
close-link