نبرد پلاگین Yoast و All-in-one seo در وردپرس

شما میخواهید بدانید که بین پلاگین آل این وان سئو All-in-one seo و پلاگین یاس Yoast کدام قوی تر است؟

(البته تلفظ اصلی SEO همان اس ای اُ است و سئو نیست ولی ما برای راحتی شما و خودمون همون سئو رو تلفظ میکنیم.)

اول اینکه باید یک مقدمه ای از بهینه سازی برای موتورهای جستجو بدانید و کلا درک بکنید که مقدمات سئو Off-page و On-page چی هست و بتوانید انطباق بدید با این دو تا پلاگین یا ماژول. بعد از آن خودتان متوجه می شوید که کدام بهتر است.حالا ما برخی فرق های اینها رو برای شما لیست میکنیم تا شما بتوانید قسمت های این دو پلاگین رو ارزیابی کنید .

نبرد پلاگین سئو Yoast و All-in-one-seo

تقریبا میشه گفت این دو پلاگین در یک Range و محدوده هستند.

همانطور که گفتم شما اگر دانش درستی از آف پیج و آن پیج سایت نداشته باشید هیچ وقت نمیتوانیدازابزارهایی مثل Yoast یا AIOSP (Allinoneseo pack) استفاده کنید. (یا خیلی ابزارهایی که ما الان در این مطلب فعلا نمی خواهیم بهش بپردازیم و اگر انشاا… فرصتی باشه بعدا میخواهیم بهش بپردازیم ) پس باید یک پیش زمینه ای از اصل سئو داشته باشید.

سئو آف پیج و آن پیج onpage vs offpage

معمولا کسانیکه از این پلاگین ها استفاده میکنند ، عده ی زیادی از اونها کسانی هستند که تازه بهینه سازی برای موتورهای جستجو را شروع کرده اند و اول که از این پلاگین ها استفاده میکنن براشون در ماههای اول جذابیت داره ولی بعدا که خب وارد فضای حقیقی سئو میشن می بینند که واقعا اون تاثیری که فکر میکردند رو نداره و فکر میکردن سئو به همین راحتی است که شما ابزاری رو نصب کنید و ابزار به شما بگوید این را بذار و اون رو بذار و همه چیز درست شود (یعنی در همه صفحاتت با همه کلمه های کلیدی ای که بکار بردی بیای صفحه اول) نه اینطور نیست.

پلاگین Yoast و AIOSP و ارتباط آنها با On-page SEO و Off-page SEO

 اگر نظر سایت هاب اسپات hubspot.com رو به شما بگویم نظرش این است که سئو ، هفتادو پنج درصدش Off-Page است و فقط بیست و پنج درصدش On-Page است.

نظر Hubspot در مورد آن پیج و آف پیج

مثلا اگر شما در بحث های خیلی پردرآمد سئو نگاه کنید که بحث های فروش و فروشگاهی و کالاها هست همه ما میدانیم که الان بیشتر کالاها حوزه IT را اگر بزنید چه سایتی می آید (که خب بخاطر اینکه تبلیغات نشه اسمشو نمیارم). شاید شما On-Page قوی تری و حتی قیمت بهتری داشته باشید ولی خب الان چرا پس اون سایت اول میاد؟ جواب اینه که آف پیج قوی تری آن سایت دارد. پس اینکه صرفا این مطلب رو نگاه کنید و قسمت های مختلف این ابزارها رو بدونید و حالا ما به شما بگیم که مثلا برین پلاگین AIOSP رو نصب کنین یا برین Yoast نصب کنین انتظار نداشته باشین که همه چی درست بشه.(مثل این عکس که انگار طرف Yoast نصب کرده و خودش رفته قهوه با طعم صفحه اول گوگل بخوره)

بررسی پلاگین Yoastدر وردپرس

سئو کار مثل باغبانی که نهالش رو آبیاری میکنه و شاخه های اضافی رو هرس میکنه و به موقع کود میده و به موقع سم پاشی میکنه و حواسش به باغش هست شما هم از آن باغبان یاد بگیرید و همیشه بالاسر Page هاتون یا همون نهال هاتون باشید و همیشه مواظب شون باشید و همیشه حواستون به محتوای اون، متاهای اون و کلیک هایی که به باز شدن اون صفحه منجر میشود و تعداد لایک هایی که در شبکه های اجتماعی در مورد اون صفحه خاص می گیرید و تعداد سایت هایی که به اون لینک دادند و خیلی چیزهایی دیگه که بعدا خودتون متوجه میشوید یا اگر سئوکار قدیمی هستید خودتون در جریان هستید، همه و همه باید رعایت بشه و مدام با آپدیت های گوگل آپدیت بشه تا در بلندمدت به نتایج خوبی برسید.

پس این ابزارها فقط ابزارهای کمکی هستند که این هنر شماست که چطورمیتوانید از این پلاگین که میتونه معدن طلا باشه استخراج کنید. تا آن 25 درصد آن پیج تان رو بتوانید پوشش بدهید و به بهترین نحو استفاده کنید.

در آن پیج، مهم ترین ها Meta Title هست تگ های Heading است و خب حالا تگ هایی هم که قدیم بیشتر بهش در گوگل توجه میشد مثل Meta description و Meta Keyword که الان خیلی وقته این دو مستقیم تاثیر مثبت ندارن و غیرمستقیم تاثیر دارند . چون مثلا Meta Description در رکورد های گوگل دیده میشوند و اگر جذاب باشند باعث بالا رفتن CTR یا click through rate شما میشوند پس غیر مستقیم تاثیر مثبت دارند. کلا بیشتر هر چه در Html گذاشتید عموما On Page هست.

هرچه در تگ Body یاHead میگذارید غیر برخی از اونها مثل تگ های شبکه های اجتماعی جزو آن پیج هستند.

آف پیج سئو

شرح بیشتر Off-Page SEO برای درک بهتر از پلاگین سئو

آف پیج پایه اش در On Page ریخته می شود ولی کلا ارتباط از خارج سایت با شما رو Off-Page میشود تلقی کرد.

تمام لینک بیلدینگ شما و شبکه های اجتماعی شما و ارتباط شما با فروم ها و دایرکتوری های وب و وبلاگ ها و Photo Sharing و اینکه برند شما برای بقیه چقدر جا افتاده است از مبانی Off-Page می باشد.

نقش Da در Off-page سئو

DA یا Domain Authority شما چقدر است که سایت Moz آن را مشخص میکند.

قبلا پیج رنک یا Page Rank یا PR بود که خیلی وقت است دیگر پرونده اش بسته شده است و این روزها بیشتر DA و TF یا Trust Flow که سایت Majestic آن را ارائه میدهد باب شده است.این متغیرها همه نشانگر قدرت آف پیج شما هستند.

سایت Majestic و TF و ارتباط آن با سئو وردپرسبطور مثال سایت “ب” فقط یک بار از مثلا کلمه وردپرس در صفحه اش استفاده کرده ولی لینک یک گوگل است ولی در سایت “الف” یعنی وبسایت شما 39 بار در مکانها و متغیر ها وتگ های مختلف در Head و Body بصورت استاندارد از این کلمه استفاده کرده اید ولی نه تنها صفحه اول نیست که تا صفحه 4 گوگل هم مثلا دیده نمی شوید. این معنایش چیست؟ جز آف پیج است؟ پس می بینید که قدرت آف پیج خیلی بیشتر است.

پس از شما میخواهم دیدتان را نسبت به این ابزارها عوض کنید و بدانید انتهای این ابزارها تازه به شما حدودا 25 درصد موفقیت می دهند.

ابزارهایی مثل Yoast بعدا برای شما خنده دار می شوند که شما اگر دقیقا کلمه Focus keywordرو بدون یک “واو” کم و زیاد در ده جای دیگه بکار بردی من Yoast چراغ سبز بهت میدم وگرنه در لفافه به شما می گوید خیلی بیجا کرده اید که میخواهید طبیعی و Natural کار کنید و با مشتقات اون کلیدواژه هم میخواهید محتوا وارد کنید و با ربات Yoast هماهنگی نکرده اید و جالب اینجا است که نمی توانید هم هماهنگی کنید.

این قسمت فقط برای تازه واردها خوب است و بعدا دیگر به چراغ های سبز و قرمز آن نباید زیاد توجه کرد و گرنه سایتتون از حالت Natural به حالت Artificial می رود و به خطوط قرمز الگوریتم های مثل پاندا نزدیک می شود و یا حداقل گوگل خیلی علاقه مند به این طور ماشینی کار کردن نیست این رو به تجربه همه میدونن.با ربات کار کردن خوب است اگر ربات شما مرتب مثل هوش مصنوعی گوگل بروز شود نه اینکه این برنامه یاس از زمانی که ما یادمون هست همینطوری بوده و خودش رو در مورد Notification های Page Analysis بروز نکرده است.

Page analysis پلاگین سئو Yoast

مقایسه Page Analysis پلاگین های سئو وردپرس

اولین و مهمترین فرق پلاگین Yoast و پلاگین AIOSP&gt همین Page Analysis است که مختص پلاگین یاس شده است و آل این وان سئو این قسمت را ندارد.(البته بعدا برخی پلاگین های سئو وردپرس این امکان محبوب کاربران را به پلاگین خود اضافه کرده اند) این مزیت فقط برای آماتورها خیلی خوب است و برای باتجربه ها بعضی اوقات دست و پا گیر و اذیت کننده است. در نبرد بین این دو پلاگین واضح است که AIOSP سر فرود آورده و پلاگین Yoast با Notification های آموزشی اش برای تازه کاران عرصه ی سئو بسیار دلچسب و راهنمای خوبی است. پس در این قسمت، پلاگین Yoast برنده است.


پلاگین Yoast و Xml site map

مقایسه و ارزیابی XML Sitemap

در این قسمت پلاگین که در واقع مناسب برای خزنده هایی مثل گوگل بات است و از فاکتورهای مهم در سئو نیز هست، شما تنظیمات بسیار ابتدایی از پلاگین Yoast می بینید مثلا اینکه نمی توانید تناوب خزیده شدن را تغییر دهید و بصورت پیش فرض مثلا هر یک هفته نقشه سایت شما برای گوگل بروزرسانی می شودو شما اجازه دخل و تصرف در این بازه زمانی را ندارید و نمی توانید آن را به هر دو روز تبدیل کنید ولی در تنظیمات نقشه سایت در AIOSP شما براحتی می توانید برای تک تک بخش های سایت و تک تک مطالب سایت این تناوب را عوض کنید. اما همین طور که در عکس پایین ملاحظه می فرمایید در XML Sitemap پلاگین Allinone seo  توانایی تنظیم بازه زمانی بصورت روزانه یا هفتگی و … را دارید.

بررسی AIOSP-XML Sitemap

 و همچنین می توانید اولویت بندی خاصی به آن بدهید که بطور مثال اول فلان صفحه من را با گوگل بات یا هر ربات خزنده ی دیگری، بررسی  و به روزرسانی کن و بعد در اولویت آخر فلان صفحه. برای سایت هایی با صفحات زیاد این قسمت خیلی مهم است و می توان قسمت مقالات هر سایت را در اولویت خزیدن گذاشت و بازه را هر روز تعیین کرد ولی با پلاگین Yoast این مهم، امکان پذیر نیست.

پس در این قسمت پلاگین AIOSP برنده است.


robots-Yoast vs AOISP

در این باب اگر شما بررسی کرده باشید خواهید دید که در پلاگین Yoast فقط می توانید متن Robots.txt را بصورت دستی عوض کنید  یعنی دقیقا همان کاری که از هاست خود، فایل robots.txt را ویرایش می کنید. و دراینجا شما نیاز نیست به هاست خود دسترسی داشته باشید.

robotstxt-Yoast پلاگین سئو

ولی در AIOSP علاوه بر آن می توانید دستور Allow  یا Disallow (Block) و همچنین عامل کاربر و مسیر دایرکتوری را بدهید و خروجی مخصوص فایل روبوت را از پلاگین AIOSP تحویل بگیرید. ضریب اشتباه برای نوشتن دستورات با این روش خیلی پایین تر می آید.

Robots-AIOSP بررسی

برای آنان که با سرچ کنسول Search Console یا همان Google Webmasters یا GW قدیم کار کرده اند و درصدد رفع باگ های robots.txt خود هستند این قضیه ملموس تر است. برای رفع مشکلات فایل Robot.txt سایت خود می توانید از ابزار خود گوگل در سرچ کنسول کمک بگیرید. درعکس زیر به آن بصورت تصویری اشاره شده است.

robots-tester-yoast بررسی

بنابراین در این مقوله هم پلاگین AIOSP برنده است.


مقایسه باگ هایی در Meta Title and Google Authorization Code

حتما کسانیکه با Yoast قبلا کار کرده اند ملاحظه کرده اند که خیلی از مواقع، شما درحال زدن Meta Title هستید ولی آن قسمت توسط  Yoast قفل شده است و هرکاری می کنید نمیتوانید Title رو عوض کنید. یک راه دیگر وجود دارد که از قسمت ویرایش دسته جمعی این کار رو انجام بدهید و صفحه را پیدا کنید و از آنجا این کار را انجام دهید و این کم کم خیلی عذاب آور می شود. ولی تابحال از کسی نشنیدم که در پلاگین AIOSP کسی نتواند Meta Title را تغییر دهد و همیشه بخوبی کار کرده است.

(همین طور که می دانید از مهم ترین عاملهای  onpage، متا تایتل است که جزو معدود فاکتورهایی است که مثل meta description و meta keyword  هنوز گوگل پته آن را روی آب نریخته است.) همچنین باگ دیگری در پلاگین Yoast وجود دارد: در برخی سایت ها شما دیگر ارتباط به سرچ کنسول را نمیتوانید برقرار کنید و به Incorrect Google Authorization Code بر می خورید و احتمالا باید قید کار را بزنید و بروید دنبال یک پلاگین دیگر. شاهد مثال این را میتوانید از لینک های مشکل کد اشتباه پلاگین یاس و یا چطوری  کد google authorization code بگیرم؟ پیگیری کنید. در واقع سردرگم کردن کاربران از نکات منفی yoast  است.

بنابراین چون این مشکلات در رقیب نیست پلاگین AIOSP در این قسمت برنده است.


متا تگ های شبکه های اجتماعی

از موارد دیگری که هر دوی این پلاگین ها دارا هستند میتوان به Open Graph Meta Tags اشاره کرد که مربوط به شبکه اجتماعی فیسبوک است ونیز  Import and Export SEO Data که هر دوی این پلاگین ها این قابلیت را دارا هستند که موجب می شود تنظیمات بهینه سازی شما پشتیبان گرفته شود و در سایت دیگر استفاده شود.خیلی قسمت های ریز دیگری هم هست که هر دو در آن ها تقریبا مثل هم هستند و هر دو برنده. به قول معروف برد برد.

در جریان هستید که ما فقط از قسمت های رایگان این دو پلاگین صحبت کردیم و قسمت های پولی را فاکتور گرفتیم چون عزیزان سوالاتشان بیشتر پیرامون قسمت های رایگان این دو پلاگین است.

نتیجه

نظر بنده این است که بین این دو پلاگین تفاوت آنچنانی نیست ولی برای سئوکاران مبتدی، پلاگین Yoast برای چندماه اول کارتوصیه می شود . ولی برای سئوکاران متوسط به بالا و برای سال های بعدی کار پلاگین AIOSP توصیه می شود.

نظر شما خواننده گرامی درباره این دو پلاگین چیست؟

حتما تجربه های کار با Yoast و یا AIOSP را با ما در میان بگذارید.

نویسنده : سید حسن موسوی نژاد

باشگاه وردپرس

توصیه میکنیم این مطالب را هم حتما بخوانید



    سلام این طوری به قضیه نگاهنکرده بودم.

1 دقیقه وقت دارید؟

با باشگاه وردپرس آشنا شوید
دیدن این ویدئو فقط یک دقیقه زمان شما را می گیرد

لطفا نام و ایمیل خود را وارد کنید

تا این آموزش ارزشمند همین الان برایتان ایمیل شود
فیلم آموزشی را همین الان برایم ایمیل کن
close-link

لطفا نام و ایمیل خود را وارد کنید

تا این آموزش ارزشمند همین الان برایتان ایمیل شود
فیلم آموزشی را همین الان برایم ایمیل کن
close-link

برای دانلود ماهنامه لطفا فرم زیر را تکمیل کنید
 
دانلود ماهنامه باشگاه وردپرس
close-link