پاسخ به چند سوال کلیدی در ارتباط با بهینه سازی سایت

سوالان مهم راجب بهینه سازی سایت

از آنجایی که بسیاری از دوستان سوالاتی در زمینه ی کسب و کار اینترنتی و بهینه سازی موتورهای جستجو برای سایت ما ارسال کردند تصمیم داریم دراین مقاله به برخی از این سوالات پاسخ دهیم.

در نظر بگیرید که مقاله ی پیش رو یک راهنمای گام به گام SEO وردپرس نیست؛ بلکه قرار است به یک سری از سوال‎هایی که مکرر از ما در این‎باره پرسیده اید، پاسخ دهیم وشما را با SEO وردپرس آشنا کنیم و شبهات و اطلاعات نادرست درباره‎ی آن  را برطرف سازیم.

 

سوال شماره 1: من شنیده‎ام که وردپرس خودش بدون نیاز به افزونه ای برای موتورهای جستجو بهینه است. آیا این موضوع درست است؟

خیر، هیچ سیستم مدیریت محتوایی وجود ندارد که خودش قابلیت بهینه‎سازی موتور جستجو را هم داشته باشد. با وجود اینکه وردپرس رابطه‎ی خوبی با موتورهای جستجو (SEO-Friendly) دارد اما باز هم نیاز است تا خودتان برای به دست آوردن نتایجی بهتر، به صورت دستی تنظیماتی را برای SEO انجام بدهید.

اینکه فقط به وردپرس روی بیاورید، تا وب سایتان به صورت خودکار در رتبه‎های بالای گوگل قرار بگیرد، کاملا نادرست است.

افسانه‎ی “سیستم مدیریت محتوا (CMS) که با SEO بهینه سازی شده” همچنان ادامه دارد چون فروشندگان این سرویس‎ها از این موضوع برای تبلیغ و فروش محصولاتشان به خوبی سود می‎برند. آنها این موضوع را در ملاقات‎هایشان با مشتری بیان می‎کنند و با افتخار در وب‎سایت‎شان اعلام می‎کنند؛ در اقلام مرتبط به بازاریابی‎، به شدت روی آن تاکید دارند و در مورد آن در کارگاه های آموزشی مختلف حرف می‎زنند.

چیزی که وردپرس ارائه می‎دهد می‎تواند نقطه‎ی شروع خیلی خوبی باشد. شما می‎توانید بدون صرف کردن هزینه و زمان آنچنانی، سایت‎تان را بسازید و خیلی راحت، عناصر SEO اضافه بر سازمان را در آن لحاظ کنید؛ البته اگر راهش را بلد باشید.

سوال شماره 2: من یک پلاگین SEO وردپرس نصب کرده‎ام. این یعنی که دیگر نیازی به یک مشاور SEO ندارم، درست است؟

خیر. SEO چیزی نیست که بتوان آن را سریع و راحت نصب کرد؛ روش کار کردن SEO اینگونه نیست. SEO فرآیندی مداوم است که باید در تار و پود اقدامات بازاریابی سایت شما تنیده شود.

همانطوری که داشتن تنها یک چکش برای ساختن خانه‎ای زیبا کافی نیست، یک پلاگین هم تمامی جنبه‎های SEO را پوشش نخواهد داد. تنظیم کردن پلاگین SEO در جهت درست، می‎تواند گام اول باشد. اما این فقط قدم نخست است! اصل قضیه خیلی پیچیده‎تر و جامع‎تر است.

شما به یک مختصص نیاز دارید تا برایتان کار کند؛ کسی که جستجوی ارگانیک را بشناسد، بداند که SEO چطور می‎تواند بازاریابی شما را قوی‎تر کند و مانع از این شود که مرتکب اشتباهاتی شوید که برایتان گران تمام می شود؛ این فرد باید بصورت بلند مدت با شما در ارتباط باشد -یا به عنوان عضوی از کارکنان شما یا کارمند اداره‎ی مشاوره که بازدیدهای ماهانه دارد- و مطمئن شود که کارایی سایت‎تان در بهترین حالت‎اش قرار گرفته است.

شاید مثال های زیر به درک بهتر این قضیه کمک کند:

  • وقتی که وردپرس یا یک پلاگین را ارتقا(Upgrade) می دهید، یا یک پلاگین و قالب جدیدی را نصب می‎کنید، در کد وب سایت‎تان تغییری رخ خواهد داد. اگر به این تغییرات درست رسیدگی نشود ممکن است تاثیرات منفی روی SEO سایت‎تان بگذارد که در نتیجه باعث از دست دادن رتبه خواهد شد.
  • اضافه کردن پلاگین‎های جدید باعث کُند کردن سایت می‎شود. سرعت لود شدن سایت یکی از فاکتورهای مهم در الگوریتم رتبه بندی گوگل است؛ همین یک تغییر کوچک می‎تواند تاثیر ناخوشایندی روی رتبه بندی سایت شما بگذارد.
  • بازاریابی محتوا، امری حیاتی برای هر تجارت آنلاین است. اگر محتویات سایت را بر اساس کلمات کلیدی که توسط تحلیل SEO مشخص شده‎اند، بهینه سازی کنید، نتیجه باور نکردنی خواهد بود. این کار موجب جذب مشتریان ایده‎آل شده، آنها را مشتاق می‎کند تا در نهایت به خریدار تبدیل شوند. وردپرس به تنهایی قادر نخواهد بود به شما پیشنهاد بدهد که برای محتویات سایت‎تان از چه کلمات کلیدی باید استفاده کنید.
  • اجرا کردن بازرسی‎های SEO به صورت دوره‎ای، باعث می‎شود مطمئن شوید که سایت‎تان بهینه است و می‎تواند، پا به پای محیط متغیر SEO پیش برود. داشتن مشاور SEO برای توصیه کردن و راهنمایی دادن می‎تواند ترافیک ارگانیک را تا حدی افزایش بدهد که خودش خرج خود را در بیاورد.
سوال شماره 3: چگونه بهترین پلاگین SEO وردپرس را برای سایتم انتخاب کنم؟

دو پلاگین وجود دارد که نسبت به بقیه خودشان را بیشتر نشان می‎دهند: All In One SEO Pack و WordPress SEO by Yoast. اولین پلاگین طرفداران بیشتری نسبت به دومین دارد اما پلاگین Yoast درجه‎ی بهتری دارد.

به یاد داشته باشید که به یک سری پلاگین‎های دیگر هم نیز نیاز دارید تا وظایف مماس با SEO را برایتان انجام دهند. قبل از اینکه تصمیم بگیرید از چه پلاگینی استفاده کنید، یک سری سوال مهم وجود دارد که باید بررسی شوند:

  • سازگاری: آیا این پلاگین با قابلیت‎ها و تکنولوژی سایت من همخوانی دارد؟ آیا در آینده نیز همینطور سازگار باقی خواهد ماند؟ حدس و گمان نزنید. قبل از هر چیز درباره‎اش اطلاعات کسب کنید.
  • پشتیبانی: آیا حمایت لازم از جانب سازندگان پلاگین ارائه خواهد شد؟ برای مطمئن شدن از این مورد، فروم‎های پشتیبانی، نظرات و بازخورد کاربر بلند مدت پلاگین را بررسی کنید.
  • میزان مصرف/ محبوبیت: این پلاگین چقدر محبوب است؟ تعداد دانلود بالا و جامعه‎ای از کاربران با تجربه که می‎توانند هنگام برخوردن به مشکل، شما را راهنمایی کنند، از نشانه‎های گسترده بودن میزان استفاده از پلاگین هستند.
  • توسعه ‏های آتی: آیا کمپانی یا تیم تولید کننده‎ی پلاگین، سابقه‎ای در آپدیت کردن و به روز رسانی محصولات‎شان دارند؟ خرید قالب و پلاگین از منابع مشهور و معتبر مانند themeforest و codecanyon خیلی ایمن‎تر است تا اینکه از تولید کننده‎های ناشناخته خریداری کنید.
سوال شماره 4: آیا قالب‎های رایگان وردپرس می‎توانند به SEO من آسیب برسانند؟

هم بله و هم خیر.

یکی از فواید مهم وردپرس، داشتن مجموعه‎ای وسیع از قالب‎های رایگانی است که در دسترس کاربر قرار می‎گیرد. برخی از این قالب‎ها کاملا بی ضرر بوده و جهت استفاده در وب سایت یا وبلاگ، انتخاب مناسبی هستند. در مقابل بعضی از این قالب‎ها ممکن است به SEO شما آسیب برسانند. بهتر است موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • آیا لینکهای اسپمی وجود دارند؟ برخی از قالب های وردپرس می‎تواند قابلیت دیدن نتایج جستجوی ارگانیک و SEO را خدشه دار کند. اگر اجازه ندارید که پیوندها را حذف کنید، بنابراین از تم یا قالب استفاده نکنید.این مورد در قالب های نال شده یا کرک شده به وفور مشاهده می شود.
  • آیا قرار است به روز رسانی شود و از آن پشتیبانی شود؟ قالب های رایگان کمی هستند که در مقابل آسیب‎پذیری‎های امنیتی مقاوم می باشند یا اینکه خودشان را با آخرین نسخه‎های وردپرسUpgrade می کنند. این ممکن است به ضرر SEO شما باشد.البته اگر از سایت های معتبر غیرایرانی این قالب ها خریداری شود دیگر نباید نگران این مورد باشید چون تیم پشتیبانی آنها دائما در حال بروزرسانی هستند.
  • نظر بقیه در مورد این قالبها چیست؟ نظرات بقیه و بازخوردشان می‎توانند به شما ثابت کنند که سازندگان قالب مورد اعتماد بوده و از شهرت خوبی برخودار هستند.
  • آیا از راهبردهای گوگل و SEO Best Practices پیروی میکند؟ قالب را از لحاظ کیفیت با دموی سایت تست کنید و ببینید که آیا از راهبردهای گوگل پیروی می‎کند وکیفیت‎ اش در موبایل چگونه است، سریع لود می‎شود و به خوبی کدنویسی شده است یا خیر. با تحقیق در این‎باره، از مواجه شدن با مشکل در آینده پیشگیری می‎کنید.
  • آیا به خوبی طراحی شده و به درد موبایل میخورد؟ بهترین قالب‏ها علاوه بر اینکه ظاهری جذاب دارند و به خوبی نوشته شده‎اند، از مقررات و استانداردها هم پیروی می‎کنند. سایت‎هایی که از نسخه‎ی موبایلی پشتیبانی نمی‎کنند، بیشتر در معرض خطر حذف شدن از SERP ها هستند.
سوال شماره 5: آیا اضافه کردن یک پُست به تعداد زیادی دسته‎بندی وردپرس می‎تواند به SEO سایت کمک کند؟

در وردپرس، شما این امکان را دارید تا مطلب‎تان را در بیش از یک دسته بندی قرار بدهید. این قضیه آنقدر ها هم روی SEO تاثیر منفی ندارد.

وقتی که یک مطلب را در دسته بندی‏های مختلف قرار می‎دهید در بیشتر از یک URL ظاهر می شود، آن وقت است که سایت‎تان دارای “محتوای تکراری” می ‏شود. این یعنی یا باید از شر آن صفحات تکراری خلاص شوید یا اینکه به گوگل اطلاع بدهید که نسخه‎ی اورجینال صفحه کدام یکی است تا بتواند برای ایندکس کردن از آن استفاده کند. می‎توانید این کار را با دستوردهنده‎ی متا انجام بدهید.

اگر محتوای مورد نظرتان تنها قرار است روی یک URL بماند، لازم نیست خودتان را با فکر کردن محتوای تکراری نگران کنید، دراین زمینه حتما با مشاور SEO سایت‎تان مشورت کنید تا بدانید هر قالب مشخص، رفتارش با دسته‎بندی‎های مختلف چگونه است.

توصیه میکنیم این مطالب را هم حتما بخوانید



تا کنون دیدگاهی ارسال نشده است،

1 دقیقه وقت دارید؟

با باشگاه وردپرس آشنا شوید
دیدن این ویدئو فقط یک دقیقه زمان شما را می گیرد

لطفا نام و ایمیل خود را وارد کنید

تا این آموزش ارزشمند همین الان برایتان ایمیل شود
فیلم آموزشی را همین الان برایم ایمیل کن
close-link

لطفا نام و ایمیل خود را وارد کنید

تا این آموزش ارزشمند همین الان برایتان ایمیل شود
فیلم آموزشی را همین الان برایم ایمیل کن
close-link

برای دانلود ماهنامه لطفا فرم زیر را تکمیل کنید
 
دانلود ماهنامه باشگاه وردپرس
close-link